„Harmonika zemiačky“ s plnenou bravčovou panenkou

„Harmonika zemiačky“ s plnenou bravčovou panenkou

„Harmonika zemiačky“ s plnenou bravčovou panenkou

Tento recept nám posiela: Michaela v Bojnej


náročnosť: stredná
čas: hodinka
porcie: 5
bezlepkový recept: Áno

Postup

Zemiaky si poriadne umyjeme, nakrájame ako harmoniku, poukladáme na pekáč, poriadne osolíme a troška polejeme olivovým olejom a dáme piecť na 200 stupňov, keď už vyzerajú pekne chrumkavo opečené, každý posypeme nastrúhaným syrom Karička a dáme zapiecť. 🙂 Keď sa nám aj syr pekne roztečie a zapečie, je hotovo a vytiahneme. Mäso si umyjeme a nakrojíme tak, aby sme z neho vytvorili taštičku, ktorú troška vyklepeme klepáčikom. Mäso osolíme, okoreníme. Na panvici si na oleji osmažíme na kolieska nakrájnaný pórik, na kocky cuketku a hrášok, osolíme, okoreníme, ovegetíme a zalejeme rozšľahaným vajíčkom a urobíme praženicu. Necháme chvíľku vychladnúť a presypeme na vyklepaný plát mäsa, navrch poukladáme veľké riadne kusy syra Karička a zavinieme a prichytíme si to buď ihlicami alebo špagátom. Takto zviazané mäsko rýchlo opečieme na oleji a dáme do pekáča, zalejeme výpekom, pridáme trocha vody, prikryjeme alobalom a šup do rúry na 200. 🙂 Takto necháme chvíľku dusiť, odokryjeme a dopekáme.


Potrebujeme

  • 6 ks zemiakov
  • 250 g tvrdého syra na strúhanie Karička
  • biela časť pórika
  • olivový olej
  • malú cuketku
  • mrazený hrášok
  • 3 vajíčka
  • soľ, korenie, vegetu
  • bravčovú panenku

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov