Rizoto s Karičkou

Rizoto s Karičkou

Rizoto s Karičkou

Tento recept nám posiela: Nikolka z Partizánskeho


náročnosť: nízka
bezlepkový recept: Áno

Postup

Mäso narežeme na tenké rezančeky, ochutíme karí korením, čiernym korením a soľou, dobre v miske premiešame a necháme odležať.
Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme mäso. Za občasného premiešania opekáme zhruba 5 minút. Potom k nemu pridáme očistenú, na pásiky nakrájanú papriku, premiešame, podlejeme trochou vody, pridáme syr a necháme ho roztopiť.
Prepláchnutú ryžu scedíme, pridáme do hrnca s mäsom, pridáme k nej nové korenie a trocha soli. Prilejeme do hrnca 2 hrnčeky horúcej vody a na miernom ohni dusíme asi 20 minút, kým voda nevsiakne do ryže.
Podľa potreby dolejeme vriacu vodu.


Potrebujeme

  • 1 hrnček - 250 ml ryža
  • 350 g kuracie prsia
  • 1 cibuľa
  • 3 trojuholníky syr tavený Karička
  • 1 PL olej
  • 1 ČL korenie karí
  • 3 ks korenie nové celé
  • 1 ks paprika zelená
  • soľ, mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov