Zeler plnený mäsom

Zeler plnený mäsom

Zeler plnený mäsom

Tento recept nám posiela: Milan z Dargova


náročnosť: stredná
čas: 60 minút
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Zeler ošúpeme a prekrojíme na polovice, pokvapkáme šťavou z citróna a uvaríme do mäkka vo vriacej osolenej vode. Necháme odkvapkať a vydlabeme. Vydlabané kúsky najemno nasekáme. Na panvici si na oleji speníme nakrájanú cibuľu a na nej do mäkka opečieme mleté mäso. Pridáme nasekané vydlabané časti zeleru, soľ, korenie a vegetu. Na miernom plameni varíme a miešame až kým sa všetka tekutina nevyparí.

Potom vmiešame Karička črievko a nasekanú zelerovú vňať. Premiešame a zmesou naplníme vydlabané zelery. Vrch posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a zapekáme 10-15 minút v predhriatej rúre na 190 stupňov. Podávame so zemiakovou kašou.


Potrebujeme

  • 4 ks stredne veľký zeler
  • 600 g mleté hydinové mäso
  • 8 ks trojuholníčkov Karička
  • 50 g tvrdý syr
  • soľ
  • 2 ks cibuľa
  • 8 PL olej
  • čierne mleté korenie
  • 2 ČL vegety
  • šťava z citróna
  • zelerová vňať

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov