Hubník

Hubník

Hubník

Tento recept nám posiela: Vlasta zo Žiaru nad Hronom


náročnosť: nízka
čas: 50 minút
porcie: 4

Postup

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané huby, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a dusíme do mäkka. Rožky si nakrájame na kocky. Pridáme žĺtka, mlieko, a Karička črievko. Premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Hubovú zmes sme nechali vychladnúť. Potom ju pridáme do rožkov. Pridáme sneh z bielkov, majoránku a premiešame. Zmes dáme na plech, ktorý sme natreli olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov a pečieme cca 30-40 minút, podľa toho, aký je koláč vysoký. Po upečení porcujeme. Tento koláč môžeme jesť teplý aj studený. Prajem dobrú chuť.


Potrebujeme

  • 500 g huby (podľa sezóny)
  • 4 ks rožok starší
  • 2 ks vajce
  • 1-2 ks Karička črievko
  • 200 ml mlieko
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 PL rastlinný olej
  • soľ
  • majorán
  • mleté čierne korenie
  • rasca

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov