Langoše

Langoše

Langoše

Tento recept nám posiela: Tomáš z Michaloviec


náročnosť: nízka
čas: 45 minut
porcie: 8

Postup

V mise zmiešame najprv múku, soľ a kypriaci prášok a premiešame. Do stredu spravíme jamku a nalejeme tam olej, rozmrvené droždie a pridáme vlažné mlieko a jogurt. Všetko spolu vareškou zmiešame a potom vymiesime. Cesto nie je potrebné nechať kysnúť a hneď ho rozdelíme na 8 bochníčkov. Každý kus cesta natiahneme v rukách do čo najväčšieho kruhu a vkladáme do panvice s rozpáleným olejom. Smažíme na strednom stupni z oboch strán do zlatista.
Do prelisovaného cesnaku nalejeme trochu oleja a pridáme trošku soli. Vymiešame a touto zmesou potierame langoše. Navrch dáme veľa Karičky, prípadne Karičku vymiešanú s kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom.


Potrebujeme

  • 500 g múka hladká
  • 20 g droždie čerstvé
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 PL olej
  • 1 KL soľ
  • 2,5 dl mlieko
  • 1 ks biely jogurt
  • 1 cesnakový strúčik
  • 2 Karičky v črievku
  • strúhaný syr

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov