Zemiaková fučka

Zemiaková fučka

Zemiaková fučka

Tento recept nám posiela: Tomáš z Michaloviec


náročnosť: nízka
čas: 60 minut
porcie: 4

Postup

Cibuľu nakrájam nadrobno a na oleji opražím do zlatista. Ošúpem zemiaky, umyjem ich a nakrájam na kocky. Uvarím v osolenej vode a keď sú mäkké, scedím ich. Do hrnca nalejem teplé mlieko a múku a elektrickým šľahačom vyšľahám. Po zahustení kašu varím asi 5 minút na miernom plameni za stáleho miešania. Do uvarenej kaše potom pridávam postupne Karičku a premiešavam. Fučku rozdelím do tanierov a do každej porcie urobím uprostred jamku, do ktorej nalejem trochu rozpusteného masla a posypem smaženou cibuľkou.


Potrebujeme

  • 1 kg zemiakov
  • 150 g masla
  • 2-3 ks Karička v črievku
  • 150 g hladkej múky
  • 2 ks cibule
  • 2 šálky acidofilného mlieka
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov