Bryndzové halušky aj s Karičkou

Bryndzové halušky aj s Karičkou

Bryndzové halušky aj s Karičkou

Tento recept nám posiela: Zuzana zo Spišskej Novej Vsi


náročnosť: stredná
čas: 30-40 min.3
porcie: 4

Postup

Zemiaky postrúhame, pridáme vajíčko, soľ a hladkú múku, dobre premiešame. Cesto nesmie byť ani husté ani riedke. Keď posolená voda vrie, cez sitko na halušky cesto pretlačíme a pomaly miešame a varíme aj 5 min. Uvarené scedíme a v miske vymiešame s bryndzou a syrom Karička. Hlavne v zime, keď bryndza je štiplavejšia, syr dodá dobrú chuť. Na vrch dáme usmazenú udenú slaninu a podľa potreby dosolíme. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 3 veľké zemiaky
  • 25 dkg bryndze
  • syr v črievku
  • hl. múka
  • 1 vajce
  • soľ
  • slanina, masť alebo olej

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov