Tagliatelle so syrovo-smotanovou omáčkou a smrčkami

Tagliatelle so syrovo-smotanovou omáčkou a smrčkami

Tagliatelle so syrovo-smotanovou omáčkou a smrčkami

Tento recept nám posiela: Lenka z Prešova


náročnosť: nízka
čas: 30 minút
porcie: 2

Postup

Cestoviny dáme do vriacej posolenej vody a uvaríme. Smrčky umyjeme a osušíme, kúsok póru narežeme na kolieska a na olivovom oleji krátko osmažíme. Pridáme huby, podlejeme vínom, ochutíme soľou, čiernym korením a 5 – 10 minút dusíme.

Potom prilejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť. Na záver ešte pridáme Karička črievko. V prípade potreby ešte dosolíme. Uvarené cestoviny vložíme do omáčky, jemne premiešame a servírujeme. Môžeme posypať tvrdým syrom.


Potrebujeme

  • 200 g cestoviny tagliatelle
  • 1 ks Karička črievko
  • 2 hrste huby smrčky
  • pór
  • 100 ml smotana na varenie
  • 50 ml suché biele víno
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • extra panenský olivový olej

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov