Zeleninové lazagne

Zeleninové lazagne

Zeleninové lazagne

Tento recept nám posiela: Jaroslava z Bratislavy


náročnosť: stredná
čas: 60 minút
porcie: 4

Postup

Cestoviny uvaríme obvyklým spôsobom a rozložíme na mriežku potretu olejom aby sa nezlepšili. Cuketu a baklažán pokrájame na malé kocky, nasolíme a necháme postáť cca 20 minút.

Z masla, múky a mlieka spravíme bešamel a do ešte vrelého vmiešame Karička črievko. Na oleji opečieme odkvapkanú cuketu a baklažán, pridáme olúpané nakrájané paradajky,  soľ, korenie a bazalku, chvíľu povaríme.

Na dno zapekacej misy dáme trocha bešamelu, vložíme 3 plátky cesta na ktoré rozotrieme 1/3 zeleninovej zmesi, prelejeme bešamelom a posypeme 1/3 strúhanej mozzarelly. Postup opakujte ešte 2 krát. Zapekáme cca 20 minút pri 200 stupňoch.


Potrebujeme

  • 9 ks plátky na lasagne
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 3 stredne veľké paradajky
  • 200 g Karička črievko
  • 200 g strúhany syr mozzarella
  • 1/2 l mlieko
  • 1 lyžica hladká múka
  • soľ, čierne korenie, bazalka
  • olivový olej

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov