Karička syr na panvicu a gril typu halloumi s orient omáčkou, naan plackou a ryžou

Karička syr na panvicu a gril typu halloumi s orient omáčkou, naan plackou a ryžou

Karička syr na panvicu a gril typu halloumi s orient omáčkou, naan plackou a ryžou

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


Postup

Naan placky:

  1. V miske zmiešame múku, vodu, droždie, grécky jogurt, olivový olej a soľ. Vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť približne hodinu.
  3. Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 8 rovnakých častí.
  4. Vytvarujeme guľky, kôpky cesta po okrajoch prekladáme prstami do stredu po celom obvode
  5. Cesto otočíme švom nadol a zaťahujeme ho v spodnej časti dlaňami, aby bol vrch cesta hladký a bez prasklín.
  6. Guľku cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku.
  7. Na panvici zohrejeme olej a opečieme rozvaľkané cesto z oboch strán.

Cesnakové maslo:

  1. Na panvici roztopíme maslo, pridáme prelisovaný cesnak a nakrájaný koriander a potrieme vrch upečených naan placiek.

Chrumkavý Karička syr na panvicu a gril typu halloumi Bylinky:

  1. Karička syr na panvicu a gril typu halloumi Bylinky nakrájame na kocky, zohrejeme panvicu s olejom a syr opečieme do chrumkava.

Orient omáčka:

  1. Na panvici zohrejeme 1 PL oleja a restujeme cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme zázvor, cesnak, garam masalu, rascu, sušený koriander, kurkumu a čili a krátko restujeme.
  3. Zalejeme paradajkovou omáčkou, prisypeme mandle a necháme dusiť 10 minút.
  4. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom.
  5. Na záver primiešame smotanu, maslo, citrónovú šťavu a osolíme.
  6. Jazmínovú ryžu uvaríme podľa návodu.
  7. Orient omáčku servírujeme s chrumkavým Karička syrom na panvicu a gril typu halloumi Bylinky, naan plackou, jazmínovou ryžou a čerstvým koriandrom.


Potrebujeme

  • • Karička syr na panvicu a gril typu halloumi Bylinky
  • • jazmínová ryža
  • • olej na opekanie
  • Naan placky
  • 300 gramov hladkej múky
  • 120 gramov gréckeho jogurtu
  • 100 ml vlažnej vody
  • 7 gramov suchého instantného droždia
  • 1 a ½ PL olivového oleja
  • 1 ČL soli
  • Cesnakové maslo
  • 40 g masla
  • 1-2 strúčiky cesnaku, prelisovaného
  • hrsť čerstvého koriandra, nakrájaného na drobné kúsky
  • Orient omáčka
  • 400 g paradajkovej omáčky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 30 gramov masla
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájaného na malé kúsky
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 ČL čerstvého zázvoru, nakrájaného alebo nastrúhaného
  • 1 ČL garam masaly
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL sušeného koriandra
  • 1 ČL čili vločiek
  • ½ ČL kurkumy
  • 25 gramov mandľových plátkov
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov