Domáce hamburgery so syrovým dresingom

Domáce hamburgery so syrovým dresingom

Domáce hamburgery so syrovým dresingom

Tento recept nám posiela: Beáta z Martina


náročnosť: stredná
čas: 30 min.
porcie: 6

Postup

Mäso si dáme do nádoby, kde ho osolíme a okoreníme. Spracujeme ho na celistvú hmotu a dáme na chvíľu do chladničky. Medzitým si dáme prúžky slaniny do vyhriatej rúry (100°C ) na plech vystlaný papierom na pečenie, kde ju pečieme do chrumkava. Nakrájame paradajky na kolieska, rozkrojíme žemle. Zo syrokrému a majonézy si v nádobe ponorným mixérom spravíme nátierku (môžme dokoreniť ak nám tam „niečo chýba“). Z mäsa si spravíme malé fašírky a dáme ich robiť na grilovaciu panvicu (my sme nedávali ani olej). Na druhej panvici si zľahka opečieme spodky rozkrojených žemlí (aby sa nám nátierka hneď nevpila). Keď máme mäso hotové začíname vrstviť:
ako základ na opečenú žemľu dáme nátierku, na ňu dáme mäso, naň dáme plátok paradajky a syra. Na ne dáme slaninku a na vrch druhú polovicu žemle.
Nie je to zrovna najzdravšie jedlo, ale raz za čas dobre spestrí jedálniček.


Potrebujeme

  • mleté mäso 500g
  • 6 ks žemlí posypaných sezamom
  • 3 ks paradajok
  • 1 balenie plátkového syra
  • 1 ks majonéza (stačí to menšie balenie)
  • 1 balenie Karička klasik syrokrém (trojuholíky)
  • 1 balenie slaniny

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov