Pečený plnený bôčik

Pečený plnený bôčik

Pečený plnený bôčik

Tento recept nám posiela: Karička


náročnosť: vysoká
čas: 1h 40min
porcie: 8

Postup

Pripravíme plnku. Rožky nakrájame na centimetrové kocky a následne ich navlhčíme mliekom. Pečeň a pliecko pokrájame na drobné kocky (asi 5 mm). Všetko so žĺtkami vymiešame, pridáme Karičku, prelisovaný cesnak, vňať, majoránku, muškátový kvet, soľ a korenie. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

Rúru treba predhriať na 190 stupňov. Bôčik narežeme pozdĺžne tak, že ho potom otvoríme ako knihu. Plnku uložíme na polovicu mäsového plátu, prekryjeme druhou polkou a zašijeme pevnou kuchynskou niťou. Kožu narežeme do mriežky 15 x 15 mm, posypeme hrubozrnnou soľou, rascou a vložíme do pekáča. Podlejeme vodou a pivom.

Pekáč zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Po 10 minútach znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme 2 hodiny, pričom občasne prelievame výpekom. Ak je to potrebné, podlievame trochou vody. Posledných 20 minút odkryjeme a pečieme pri 180 stupňoch.

Upečené mäso potom zakryjeme alobalom nech nevyschne a necháme vychladnúť. Bôčik potom nakrájame na plátky hrubé 8 – 10 mm a podávame zastudena.

Dobrú chuť 😉


Potrebujeme

  • 1,5 kg bravčového bôčika bez kostí s kožou
  • soľ , mleté čierne korenie
  • rasca celá
  • 100 ml svetlého piva
  • 100 ml vody
  • 5 bielych rožkov
  • 100 ml mlieka
  • 300 g bravčového pliecka
  • 50 g kuracej pečene
  • 1 balenie Karička črievko 100 g
  • 5 vajec
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice nadrobno posekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička majoránu
  • ½ lyžičky muškátového kvetu

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov