Postup
Pripravíme plnku. Rožky nakrájame na centimetrové kocky a následne ich navlhčíme mliekom. Pečeň a pliecko pokrájame na drobné kocky (asi 5 mm). Všetko so žĺtkami vymiešame, pridáme Karičku, prelisovaný cesnak, vňať, majoránku, muškátový kvet, soľ a korenie. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Rúru treba predhriať na 190 stupňov. Bôčik narežeme pozdĺžne tak, že ho potom otvoríme ako knihu. Plnku uložíme na polovicu mäsového plátu, prekryjeme druhou polkou a zašijeme pevnou kuchynskou niťou. Kožu narežeme do mriežky 15 x 15 mm, posypeme hrubozrnnou soľou, rascou a vložíme do pekáča. Podlejeme vodou a pivom.
Pekáč zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Po 10 minútach znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme 2 hodiny, pričom občasne prelievame výpekom. Ak je to potrebné, podlievame trochou vody. Posledných 20 minút odkryjeme a pečieme pri 180 stupňoch.
Upečené mäso potom zakryjeme alobalom nech nevyschne a necháme vychladnúť. Bôčik potom nakrájame na plátky hrubé 8 – 10 mm a podávame zastudena.
Dobrú chuť 😉