Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou

Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou

Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Blažena z Úľan nad Žitavou


náročnosť: stredná
čas: 60
porcie: 6

Postup

Pripravíme si marinádu: vajíčka vyšľaháme vidličkou, primiešame obidva druhy horčice, solamyl, smotanu, grilovacie korenie, čierne mleté korenie, soľ, dobre spolu zmiešame a naložíme plátky krkovičky na 12 hodín, aj dlhšie. Grilovala som na grilovacej panvici.
Syrová omáčka:
Cibuľku pokrájanú na malé kocky opražíme na oleji dosklovita. Prilejeme smotanu izbovej teploty, aby sa omáčka nezrazila, pridáme Karičku črievko, Karičku tehlu postrúhanú najemno a miešame, kým sa syry nerozpustia, potom pridáme horčicu. Podľa chuti pridáme soľ.
Podávame s uvarenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou a zeleninou. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • krkovička 6 plátkov
  • vajcia 2 ks
  • plnotučná horčica 1 polievková lyžica
  • kremžská horčica 1 polievková lyžica
  • solamyl 1/2 polievkovej lyžice
  • smotana na šľahanie 100 ml
  • grilovacie korenie, soľ, mleté čierne korenie
  • Omáčka:
  • cibuľa menšia 1 kus
  • smotana na šľahanie 250 ml
  • Karička črievko 100 g
  • Karička tehla 50 g
  • plnotučná horčica 1 polievková lyžica
  • olej
  • zeleninová koreniaca zmes, soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov