Postup
Očistenú špargľu predvaríme. Vhodnejšie by ju bolo pred varením prekrojiť. Mäsko posypané grilovacím korením si na panvici opekáme z obidvoch strán a vkladáme priamo na plech. Uvarenú špargľu necháme scediť.
Keď máme všetko mäsko opečené pridáme do výpeku kravské maslo, pretlačený cesnak a následne na tom krátko opečieme plátky šunky, ktoré ukladáme na mäsko.
Do výpeku ďalej pridáme hubový bujón, paradajkový pretlak a zo tri cherry paradajky. Premiešame a vložíme podusiť špargľu. Chvíľočku špargľu podusíme, je už predvarená. Poukladáme ju na mäsko so šunkou. Omáčku zatiaľ nepridávame. Ja som použila skoro všetky druhy syrov , ktoré sme mali doma, od mozzarelly, ovčieho syru, údený, neúdený, a Karička črievko. Možme použiť ešte zvyšné nakrájané paradajky.
Ako posledné to zalejeme omáčkou z výpeku. Zapekáme v rúre na 180 °C, cca 20 minút, treba to sledovať, až kým sa nespraví úžasná zlatá syrová kôrka. Ja som k tomu pripravila opekané zemiaky a zelený šalát.