Aljašská treska pod syrovou perinkou

Aljašská treska pod  syrovou perinkou

Aljašská treska pod syrovou perinkou

Tento recept nám posiela: Kolektív žiakov 3. ročníka odboru kuchár s majsterkou Janou Mikulovou z Púchova


náročnosť: vysoká
čas: 30 - 45 min.
porcie: 6

Postup

Dno zapekacej misky potrieme tenkou vrstvou olivového oleja. Jednotlivé filety aljaskej tresky opláchneme vo vode, osušíme, osolíme. Poukladáme ich do zapekacej misy. Maslo rozpustíme v kastróliku, pridáme múku, nastrúhaný muškátový oriešok a spravíme zápražku. Zalejeme ju mliekom a vymiešame do hladka, osolíme, prilejeme smotanu, prevaríme – bešamel a odstavíme. Primiešame nasekanú petržlenovú vňatku, syr, rozšľaháme a zalejeme filety tresky. Zapekáme na 180° – 200°C približne 25 minút. Podávame so zemiakmi a šalátmi.


Potrebujeme

  • Aljašská treska (filety) 6 ks
  • 20 g maslo
  • 20 g hladká múka
  • 1 dl smotana na šľahanie
  • 2 dl mlieko
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • 3 PL olivový olej
  • 2 PL petržlenová vňať
  • 200 g syr Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov