hovädzie líčka shokkaido pyré

hovädzie líčka shokkaido pyré

hovädzie líčka shokkaido pyré

Tento recept nám posiela: Jana


čas: 4hod
porcie: 4

Postup

hovädzie líčka potrebujú čas. na masti si ich sprudka opečieme, aby sa zatiahli. vyberieme a do masti dáme nakrájanú cibuľu, tymián-čerstvý, korenie. keď je do sklovita až zlatista opražená, pridáme nakrájaný cesnak a koreňovú zeleninu. poriadne orestujeme. zalejeme červeným vínom. prelejeme zmes do zapekacej misy, vložíme líčka, prilejeme vývar a dusíme prikryté v rúre na 175st cca 3- 3 1/2 hod. vyberieme líčka a vyberieme z omáčky korenie a stonku tymiánu. rozmixujeme a prepasírujeme. dochutíme soľou, príp trochou perník korenia podľa chuti. pridáme studené maslo a primiešame. hokkaido umyjeme, vydlabeme a dáme piecť s maslom, soľou, korením a tymianom. po upečení vyberieme so nádoby. pridáme črievko karičku a smotanu a do hladka rozmixujeme na pyré. môžme podávať


Potrebujeme

  • hovädzie líčka 2ks
  • červené víno 1/2 l
  • cibuľa 2ks
  • cesnak 4strúčiky
  • mrkva 4ks
  • zeler 1/2 väčšieho
  • petržlen 2ks
  • tymián
  • celé čierne, nové korenie, soľ
  • črievko karička
  • hokkaido
  • bravčová masť
  • smotana šlahačková
  • hovädí poctivý vývar (ak nemáte, radšej vodu)
  • maslo

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov