Pikantné zapečené mleté mäso

Pikantné zapečené mleté mäso

Pikantné zapečené mleté mäso

Tento recept nám posiela: Veronika zo Žihárca


náročnosť: stredná
čas: 45 min.
porcie: 4

Postup

Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Smotanu, mlieko, syr a korenie dáme do hrnca a privedieme k varu. Pridávame zemiaky a dusíme cca. 5 minút.
Mleté mäso opražíme na olivovom oleji, ochutíme drvenou rascou, soľou a s čili papričkou. Zapekaciu misu vymastíme maslom. Polouvarené zemiaky poukladáme do misy spolu s omáčkou a zakryjeme mletým mäsom. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri 220 °C asi 30 minút.


Potrebujeme

  • 500 g mleté mäso
  • olej
  • soľ ,čierne korenie, rasca, chili
  • 1 kg zemiaky
  • 200 ml smotana
  • 300 ml mlieko
  • 1 Karička Maxi v črievku
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • syr Gouda
  • maslo
  • mleté biele korenie
  • rozmarín
  • muškátový oriešok

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov