Zelerová nátierka

Zelerová nátierka

Zelerová nátierka

Tento recept nám posiela: Kolektív žiakov 3. ročníka odboru kuchár s majsterkou Janou Mikulovou z Púchova


náročnosť: nízka
čas: 15 - 20 min.
porcie: 10 porcií

Postup

Zeler očistíme a nastrúhame na jemno, pridáme pretlačený cesnak, smotanu, alebo biely jogurt, syr, soľ, biele korenie, posekané bylinky a suroviny dobre premiešame, ochutnáme a môžeme ešte podľa chuti pridať aj viac cesnaku, kto ako obľubuje, takže odporúčam ochutnať a podľa vlastnej chuti doladiť. Nátierka najviac chutí na hrianke, ale i s akýmkoľvek bielym a čiernym pečivom je skvelá pochúťka. Môže sa použiť tiež na plnenie paradajok, na očká, chlebíky…


Potrebujeme

  • 1 ks zeler – očistený cca 200 g
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 ml pochúťková smotana – môže byť aj biely jogurt
  • 100 – 150 g syr Karička
  • soľ
  • mleté biele korenie,
  • čerstvé bylinky – posekané napr. pažítky, bazalka...

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov