Grilovaná cvikla s Karičkou a bryndzou

Grilovaná cvikla s Karičkou a bryndzou

Grilovaná cvikla s Karičkou a bryndzou

Tento recept nám posiela: Edita zo Žiliny


náročnosť: nízka
čas: 50
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Cviklu ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé cca 2 cm. Potrieme olejom, posypeme rascou, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dáme na rozpálený gril.
Z Karičky črievka, bryndze, masla, kyslej smotany a cibule vymiešame nátierku, ktorú dochutíme soľou, korením a červenou paprikou.
Na tanierik naložíme koliesko grilovanej cvikly, ktoré natrieme pomazánkou a prekladáme, pokiaľ nebudeme mať 3 kolieska cvikly. Na vrch posledného dáme trošku chrenu a ozdobíme lístkami poľníčka.
Predjedlo sa hodí na slávnostné príležitosti. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 3 ks cvikla
  • rasca mletá
  • olej
  • soľ
  • citrónová šťava
  • Karička črievko 1 ks
  • bryndza 125 g
  • maslo 125 g
  • kyslá smotana 2 PL
  • cibuľa 1 ks
  • mletá červená paprika - štipka
  • mleté čierne korenie - štipka
  • chren sterilizovaný
  • čerstvý šalát poľníček

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov