Hokkaido chesse

Hokkaido chesse

Hokkaido chesse

Tento recept nám posiela: Janka z Banskej Bystrice


náročnosť: nízka

Postup

Doba prípravy: cesto musí 2h stáť v chladničke, celková doba pečenia: 1,5h, “aktívna” doba prípravy: 30 min.
Na jeden koláč (priemer formy 28 cm) potrebujeme – Na cesto: 200 g klasickej hladkej alebo špaldovej múky (odporúčame aj mix oboch), 100 g chladeného masla,
1 črievko Karička, vajce, 1/2 ČL práškového cukru, 1/2 ČL soli. Na tekvicovú plnku: polovicu tekvice (cca. 800 g), 2 vajcia od sliepok z voľného výbehu, 250 ml sójovej alebo normálnej sladkej smotany, štipku muškátového oriešku, chilli korenie (1/2 ČL – podľa chuti), 2 Karičky, soľ, korenie, trošku masla na potretie formy. Postup cesto: Preosiatu múku zmiešame s cukrom a soľou. V strede urobíme priehlbinku, do ktorej vložíme na kocky pokrájané maslo a pridáme 1 vajíčko. Zmes dôkladne spracujeme rukami, kým nám vznikne hladké cesto. Cesto vyformujeme do guličky, zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho dve hodinky odstáť v chladničke. Dobrú chuť 🙂


Potrebujeme

  • 200 g hladká múka
  • 100 g maslo
  • 3 Karičky
  • 1/2 ČL práškový cukor
  • 1/1 ČL soľ
  • 3 vajcia
  • cca 800 g tekvica
  • 250 ml smotana sladká
  • 1/2 korenie, korenie chilli

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov