Kapustnica so slepou kurou a všakovakými dobrotami

Kapustnica so slepou kurou a všakovakými dobrotami

Kapustnica so slepou kurou a všakovakými dobrotami

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


náročnosť: stredná
čas: 90 minút
porcie: 10

Postup

Kyslú šťavu z kapustnice si vylejeme do hrnca. Do kapustnice pridáme hríby, údené mäso, hovädzie mäso, klobásy, celé zemiaky a podľa potreby dolejeme vodu a necháme cca 60 minút variť.

Kým sa kapustnica varí pripravíme si slepé kury. Suché rožky si rozmrvíme na drobné časti do väčšej misky k ním postupne primiešame ingrediencie ako je cibuľa nakrájaná na malé kocky, pretlačený cesnak, slaninu nakrájanú na kocky, vajcia, hrubú múku a olej. Všetko starostlivo premiešame, podľa potreby pridáme ešte trošku Karička črievka, aby boli slepé kury vláčnejšie a urobíme oválnejšie guľky.

Keď máme guľky hotové obalíme ich ešte starostlivo v hrubej múky a dáme na cca 15 minút povariť do kapustnice. Kým sa kapustnica varí, uvaríme si aj zemiaky nakrájané na kocky, ktoré potom podávame s kapustnicou (šťavou). Keď sú už aj slepé kury uvarené, tak ich podávame s celým zemiakom, klobásou, údeným mäsom a hovädzinou. Prajem dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 2 l kapustnica (kyslá šťava z kapusty)
  • hríby
  • 1/2 kg údené mäso
  • 1/2 kg hovädzie mäso
  • 2 klobásky
  • 10 celých zemiakov
  • 10 slepých kur
  • 5 suchých rožkov
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky censaku
  • 10 dkg slaniny
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice hrubej múky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 ks Karička črievko
  • uvarené zemiaky nakrájané na kocky

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov