Bravčová panenka na brusniciach

Bravčová panenka na brusniciach

Bravčová panenka na brusniciach

Tento recept nám posiela: Boris zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 45 minút
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Bravčovú panenku osolíme a prudko opečieme na oleji. Posypeme tymiánom, podlejeme trochou vody, výpekom a dáme piecť do predom vyhriatej rúry. Mäso pečieme zakryté kým nezmäkne.

Kým sa pečie si pripravíme omáčku. Cukor, brusnicový kompót, citrónovú šťavu, smotanu na varenie a Karička črievko necháme za stáleho miešania zovrieť a hotovou omáčkou prelejeme takmer upečené mäso. Odokryté krátko dopečieme. Podávame s hranolkami. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 500 g bravčová panenka
  • soľ podľa chuti
  • tymián sušený štipka
  • 80 ml brusnicový kompót
  • 30 g cukor
  • 2 PL olej
  • 2 PL citrónová šťava
  • 125 ml smotana na varenie
  • 1 ks Karička črievko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov