Krémové ragú

Krémové ragú

Krémové ragú

Tento recept nám posiela: Zuzana z Čierneho Balogu


náročnosť: vysoká
čas: 90 minút
porcie: 4 - 6

Postup

Začneme dôkladným očistením mäsa. Po očistení ho nakrájame na rovnaké kocky, osolíme a okoreníme. Do hrnca dáme masť a necháme ju poriadne rozohriať. Keď je masť horúca, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a smažíme dozlatista. Pridáme trochu červenej papriky, premiešame a pridáme ochutené mäso. Prudko osmažíme, aby sa zatiahlo, následne prikryjeme pokrývkou a stíšime plameň. Smažíme, no pravidelne odkrývame a premiešavame. Podľa potreby prilievame vriacu vodu.

Pred dokončením jedla, keď je mäso mäkké dochutíme ostatnými koreninami, prípadne bylinkami podľa vlastnej chuti a zapracujeme Karička črievko (vytlačíme z obalu a poriadne premiešame). Vznikne krásne krémová a chutná omáčka k chutnému mäsu, ku ktorej sa výborne hodí knedlík, varené zemiaky, alebo obľúbené cestoviny.


Potrebujeme

  • 750g jelenieho stehna, prípadne bravčové, alebo iné
  • 1 stredná cibuľa
  • Bravčová masť
  • Morská soľ
  • 1 ks Karička črievka
  • Voda
  • Sladká mletá červená paprika
  • Čerstvo pomleté čierne korenie
  • Trochu rasce
  • Čili - voliteľné
  • Pažítka - voliteľné
  • Tymián - voliteľné

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov