Pečený losos s Karičkou a rozmarínom

Pečený losos s Karičkou a rozmarínom

Pečený losos s Karičkou a rozmarínom

Tento recept nám posiela: Ivana zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 45 minút
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Lososa zbavíme šupín škrabkou na zeleninu, kožu necháme a umyjeme. Nakrájame na kúsky a jemne posolíme. Posypeme rascou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kúsky poukladáme na plech tak, aby medzi jednotlivými časťami bola cca 1/2 cm medzera.

Do medzier dáme malé kúsky masla (losos obsahuje hodne zdravého tuku), na vrch každého vetvičku čerstvého rozmarínu a pečieme cca 15 minút, nepretáčame.

Z Karička črievka, kyslej smotany a pretlačeného cesnaku si pripravíme dressing, ktorým naservírovaného lososa polejeme. Podávame s opekanými zemiačkami. Dobrú chuť! 🙂


Potrebujeme

  • 1 000 g losos
  • 100 g maslo
  • rasca mletá
  • soľ
  • citrónová šťava
  • rozmarín
  • 1 téglik kyslá smotana
  • 1 ks Karička črievko
  • 2 strúčiky cesnak

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov