Topolčiansky vtáčik s ryžou

Topolčiansky vtáčik s ryžou

Topolčiansky vtáčik s ryžou

Tento recept nám posiela: Terka z Topoľčan


náročnosť: stredná
čas: 75 minut
porcie: 8

Postup

Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Tie osolíme, okoreníme a vyklepeme. Vajíčka si uvaríme natvrdo, uhorky, Karička tehlu a slaninku si nakrájame na malé pásiky. Na dosku na vaľkanie si rozprestrieme mäso a postupne plníme, šunkou (ak je veľký plát, prerežeme ho na poli), kúskom slaninky, vajíčkom, uhorkou a kúskom Karičky.

Takto hotové zavinieme a prichytíme buď špajdlou, alebo, keď nemáme môžme obviazať bielou niťou. Ostatné suroviny, ktoré nám zostali, teda vajíčko, uhorky, slanina a aj Karičku si nakrájame ešte na menšie kúsky. Ak máme vtáčikov hotových, opečieme ich z každej strany na rozpálenom ohni. Vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu do sklovita, prisypeme asi lyžičku a pol červenej mletej papriky a dáme mäso a ostatné nakrájane zvyšné ingrediencie, ktorými sme mäso plnili. Následne zalejeme vodou, alebo vývarom.

Takto necháme variť, až kým nie je mäso mäkké. Ak je, z múky a vody si vymiešame zátrepku a zahustíme. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi.


Potrebujeme

  • 750 g bravčového mäsa (najlepšie stehno)
  • 3 vajíčka na tvrdo
  • syr Karička tehla
  • oravskú slaninu
  • zavárané uhorky
  • 100 g šunky
  • soľ, korenie, červenú mletú papriku
  • cibuľu
  • tri lyžice špaldovej múky na zahustenie
  • olej

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov