Zapečená kapusta s údeným a zemiakmi

Zapečená kapusta s údeným a zemiakmi

Zapečená kapusta s údeným a zemiakmi

Tento recept nám posiela: Milan z Dargova


náročnosť: stredná
čas: 60 minút
porcie: 8
bezlepkový recept: Áno

Postup

Uvarené vychladené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu a slaninu nakrájame nadrobno a speníme na masti. Pridáme odkvapkanú sterilizovanú kapustu a krátko podusíme.

Zapekaciu misu vymastíme masťou a do nej naukladáme vrstvu nakrájaných zemiakov, ktoré následne okoreníme a osolíme. Na zemiaky navrstvíme kapustu, potom na tenko nakrájané údené mäso a vrstvy opakujeme tak, že zakončíme vrstvou zemiakov. Kyslú smotanu zmiešame s Karička črievkom a mliekom, osolíme a nalejeme na zemiaky. Zapekáme asi 20 minút pri 180 – 190 stupňov.


Potrebujeme

  • 1kg zemiakov uvarených v šupke
  • 750 g sterilizovanej sladkokyslej kapusty
  • 400 g údeného moravského mäsa
  • 250 g kyslej smotany
  • 1 ks Karička črievko
  • 50 ml mlieka
  • 50 g slaniny
  • 1 ks stredne veľká cibuľa
  • 1 PL bravčovej masti
  • soľ a čierne mleté korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov