Bravčové prekladané rezne

Bravčové prekladané rezne

Bravčové prekladané rezne

Tento recept nám posiela: Zuzana z Trenčianského Jastrabia


náročnosť: vysoká
porcie: 4

Postup

Rezne umyjeme, naklepeme, osolíme, trochu okoreníme a odložíme do chladničky, kým si pripravíme huby. Šampiňóny očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky a na masti s opraženou cibuľou udusíme. Pridáme soľ, korenie a rascu. Mäkké odložíme. Rezne z jednej strany posypeme hrubou múkou, tou stranou dáme na horúci tuk, opražíme, obrátime a opražíme aj z druhej strany. Takto pripravené rezne dáme na spenenú cibuľu, trochu podlejeme a udusíme domäkka. Ku koncu dusenia nepodlievame, aby šťava nebola vodnatá. Rezne rozložíme na pekáč, masť z dusenia nalejeme pod rezne, na každý položíme udusené huby, na to plátok šunky, plátok syra, zalejeme smotanou rozmiešanou s lyžičkou hladkej múky a v rúre zapečieme.


Potrebujeme

  • 4 bravčové rezne zo stehna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL celá rasca
  • hrubá múka na posypanie rezňov
  • 2-3 PL masť (olej) na opekanie + 30 g masti alebo oleja na huby
  • cibuľa
  • 300 g šampiňónov
  • petržlenová vňať
  • 150 g plátkový tvrdý syr Karička
  • 4 hrubšie kolieska debrecínskej šunky
  • 300 ml smotany (jogurt)
  • hladká múka na zahustenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov