Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Tento recept nám posiela: Lukáš z Trnavy


náročnosť: nízka
čas: 60 minút
porcie: 4

Postup

Ako prvé, si dáme zovrieť vodu do hrnca, asi tak do trištvrte, pridáme odmerku – odmerku a pol soli a 1 PL oleja.
Oškrabeme si zemiaky, umyjeme a zotrieme.
Do cesta zo zotretých zemiakov si pridáme jedno vajíčko (ak bude viac cesta aj dva), rozmiešame, potom si pridáme cca 1/2 kg múky a rozmiešame.
Medzitým kým zovrie voda si môžeme nakrájať slaninku, toľko, koľko nám chutí.
Keď už vrie voda, necháme ju pomaly vrieť a nahádžeme si halušky cez haluškár, necháme ich pomaly povariť 10-15 minút.
Pred koncom vyberania halušiek, si dáme urobiť popražiť slaninku.
Halušky si scedíme a premyjeme ich vodou. Zmiešame ich spolu s Karička črievkom, podľa chuti, jedno malé alebo aj veľké, pridáme obidve bryndze a nakoniec ešte zoberiem 2-3 PL z oleja (masti) na ktorom sa robila slaninka a všetko zmiešame.
Naložíme si halušky na tanier, navrch pridáme slaninku a môžeme vychutnávať tú nádhernú a nenahraditeľnú chuť najlepšieho jedla na svete. 🙂


Potrebujeme

  • zemiakov 10-12 ks
  • vajce 1ks
  • hladká múka 1/2 kg
  • soľ
  • trochu oleja
  • 1 ks Karička črievko
  • slanina
  • olej
  • bryndza 250 g

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov