Cigánska v domácej žemli

Cigánska v domácej žemli

Cigánska v domácej žemli

Tento recept nám posiela: Michaela z Bojnej


náročnosť: vysoká
porcie: 2

Postup

Z vlažnej vody a všetkých surovín si vypracujeme cesto a necháme asi hodinu kysnúť. Po hodine preklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme asi na 3 cm a väčším pohárom povykrajujeme naše žemle, poukladáme na plech, potrieme soľou rozpostenou vo vode, posypeme sezamom, necháme podkysnúť a šup do rúry na 180 stupňov, pečieme asi 25 minút, ale treba dávať pozor, každá rúra je iná.
Mäso si pripravíme buď deň vopred, alebo keď sa nedá, aspoň, nech nám pár hodín odleží 😀 Mäso si vyklepeme, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, každé namažeme horčicou a potrieme pretlačeným cesnakom, hodíme do misky, pridáme pár lyžičiek oleja a poriadne premiešame. 🙂 Keď je odležané, mäso opečieme z oboch strán, nakoniec vo výpeku opečieme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu tak, aby bola krásne hnedá a mäkká, samozrejme nezabudnime osoliť. 🙂

Žemle si prekrojíme napoli, natrieme tatarkou zmiesanou so syrom Karička alebo horčicou, uložíme mäsko, opečenú cibuľku, nakrájanú zeleninku a môžeme papať.


Potrebujeme

  • Na žemle potrebujeme: 500 g hladkej bielej špaldovej múky
  • jedno vajko
  • deco oleja
  • lyžicu oleja
  • 250 ml vody
  • jedno balenie sušených kvasníc
  • Na cigánsku potrebujeme:
  • toľko plátov mäska, koľko nás je (5 ks)
  • dijonsku horčicu, tatarku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie, olej
  • červenú papriku
  • dve veľké cibule
  • rajčiny, uhorky, papriky ako príloha
  • črievko Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov