Demikát so slaninkou

Demikát so slaninkou

Demikát so slaninkou

Tento recept nám posiela: Helenka zo Sečoviec


náročnosť: strená
čas: 110 minút
porcie: 8

Postup

Slaninku vytopíme na panvici, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a spolu opražíme. Pridáme celé nové a čierne korenie, rascu, bobkový list a červenú papriku a chvíľku pražíme. Potom podlejeme vodou, pridáme bravčovú kosť a varíme 1,5 hodiny, aby sme získali chutný vývar. Ak nemáte toľko času, použite tlakový hrniec.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Väčšiu časť zemiakov rozšľaháme s vodou a časť zemiakov dáme bokom. Vývar z kosti scedíme a zmiešame s rozšľahanými zemiakmi. Pridáme bryndzu a Karičku rozmiešanú so smotanou na šľahanie. Chvíľu povaríme a polievku potom zjemníme cmarom. Nakoniec do polievky vložíme uvarené zemiaky, ktoré sme si odložili bokom. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Demikát podávame s opečenými kockami chleba a nasekanou pažítkou.


Potrebujeme

  • 150 g Karička črievko
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 500 g zemiakov
  • 300 g bryndze
  • 1/2 hrnčeka cmaru
  • 100g prerastenej slaninky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 2 ks bobkový list
  • 5 zrniek celého čierneho korenia
  • 3 zrnká nového celého korenia
  • 2 lyžičky červenej mletej papriky
  • bravčová kosť na prípravu vývaru
  • soľ a mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov