Halušky s Karičkou a slaninou

Halušky s Karičkou a slaninou

Halušky s Karičkou a slaninou

Tento recept nám posiela: Tomáš z Michaloviec


náročnosť: stredná
čas: 35 minut
porcie: 6

Postup

Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Primiešame múku, soľ až nám vznikne cesto zľahka lepivé. Keď sú zemiaky vodnatejšie a žiadajú si ešte múku, tak ich ešte zahustíme. Do vriacej osolenej vody potom z lopárika nožíkom odkrajujeme z cesta halušky a uvaríme. Po vybratí halušky dobre scedíme a dáme do misy. V mise vymiešame Karičku s kyslou smotanou a zamiešame do halušiek. Na panvici vyškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, ktorou potom posypeme halušky.


Potrebujeme

  • 7-8 ks stredne veľké zemiaky
  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 200 g Karička
  • 200 g kyslá smotana
  • 300 g anglická slanina
  • 1 lyžička soli

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov