Kačacie prsia s brandy a Karička dipom

Kačacie prsia s brandy a Karička dipom

Kačacie prsia s brandy a Karička dipom

Tento recept nám posiela: Peter zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 70
porcie: 4

Postup

Kačacie prsia umyjeme a z obidvoch strán na oleji prudko orestujeme. Po opečení ich vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, pridáme cca 200 ml vody a pečieme pri 200 st. C cca 40-50 minút.
Po vychladnutí ich nakrájame na tenké plátky. Naservírujeme na taniere, posypeme hrozienkami vopred namočenými v brandy a k mäsu navrstvíme kopec rukoly. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom zmiešaným s balzamikom a soľou.
Podávame s pečenými zemiakmi poliatými Karičkovým dipom, pripraveným z kyslej smotany, pretlačeného cesnaku, soli a Karičky črievka. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 800 g kačacie prsia
  • 2 PL olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hrsť hrozienka
  • brandy na pokvapkanie
  • rukola
  • olivový olej Extra Wirgin
  • ocot balsamico
  • 1 téglik kyslá smotana
  • 1 Karička črievko
  • 2 strúčky cesnak

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov