Knedľa so syrovo-šampiňónovou omáčkou a kuracinkou

Knedľa so syrovo-šampiňónovou omáčkou a kuracinkou

Knedľa so syrovo-šampiňónovou omáčkou a kuracinkou

Tento recept nám posiela: Mária z Rimavskej Soboty


náročnosť: stredná
čas: 45 minút
porcie: 4

Postup

Knedľu máme hotovú alebo kúpenú. Kuracie mäsko umyjeme a ochutíme korením na kuracie mäsko. Na troche oleja ho z oboch strán a rýchlo opečieme, podlejeme teplou vodou a potom do mäkkúčka podusíme. Podľa chuti ešte dochutíme.

Na oleji si orestujeme umyté a na pláky nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a po 5 minútach zalejeme smotanonou na varenie, pridáme Karička črievko a cez husté sitko pridáme trocha hladkej múky na zahustenie omáčky. Zaručene nebudú hrčky. Múky pridáme podľa obľúbenosti hustoty omáčky. Dochutíme, ak je hustá, zriedime s mliekom. Knedľu zohrejeme nad parou a servírujeme. Ozdobíme nasekanou pažítkou.


Potrebujeme

  • domáca /alebo kúpená knedľa /
  • 1 smotana na varenie
  • 15-20 ks šampiňónov
  • soľ, ml.čierne korenie
  • 4 ks vykostené kuracie stehná
  • olej
  • 1 ks Karička črievko
  • trocha hladkej múky
  • 2 dcl mlieka
  • pažítka
  • korenie na grilované kura

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov