Kuraci syrový perkelt

Kuraci syrový perkelt

Kuraci syrový perkelt

Tento recept nám posiela: Margita z Bojnej


náročnosť: stredná
čas: 60 minút
porcie: 8

Postup

Kura si riadne umyjeme, zbavíme ho kože a naporciujeme. Na oleji si spením nadrobno nakrájanú cibuľu, kam pridáme kura a krátko orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme bobkové listy, 4 lyžičky mletej kápie v soli, premiešame a zalejeme vývarom a necháme variť, až kým mäso nie je mäkké a neoddeľuje sa od kosti.

Medzi varením mäsa si v miske spravíme zátrepku z trocha mlieka a múky. Mäsko vyberieme, šťavu zahustíme a pridáme smotanu na šľahanie s Karička črievkom, necháme ešte chvíľu povrieť a odstavíme. Mäso si z kostí oberieme, nakrájame a hodíme do šťavy, kam ešte na záver pomaly prilejeme šťavu z citróna a ak náhodou nemáte citrón, môžte pridať dve lyžice octu, zamiešame, necháme odstáť a môžme podávať


Potrebujeme

  • Kura, je na vás, či celé, alebo polovičku :)
  • cibuľu
  • olej
  • 4 lyžičky mojej domácej mletej kápie v soli
  • (ak nemáme môžme dať mletú červenú papriku)
  • soľ, korenie
  • 4 bobkové listy
  • šťava z citróna
  • vývar (alebo len vodu)
  • 3 lyžice hladkej špaldovej múky na zahustenie
  • 1 ks Karička črievko
  • smotana na šľahanie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov