Kuracie prsia v domácej chutnej marináde

Kuracie prsia v domácej chutnej marináde

Kuracie prsia v domácej chutnej marináde

Tento recept nám posiela: Lukáš z Trnavy


náročnosť: nízka
čas: 60
porcie: 4

Postup

Kuracie prsia si nakrájame na väčšie kúsky, ak je to možné, prekrojíme ich na dve väčšie polovičky.
Prsia si vložíme do misky, kde na ne postupne použijeme všetky ingrediencie na prípravu marinády a dôkladne premiešame, nech je mäsko napité. Ak nemáme dostatok marinády, ešte pridáme niektoré ingrediencie, aby sme mali aj šťavu.
Najlepšie je nechať odležané mäso v marináde v chladničke aspoň pár hodín, ak to nie je možné, tak nevadí, aj tak bude chutné :).
Mäso si sprudka opražíme na obidvoch stranách, potom ho dusíme a podlievame vodou.

Ryža – ako to býva zvykom – najprv ju premyjeme a potom – 2 šálky ryže, 4 šálky vody, pol odmerky soli, 1,5 PL oleja a robíme ju na 200°C, ja ju aj po polhodine miešam a mám rád prevarenú 🙂 .
Na panvici si roztopíme maslo a podusíme zeleninu, ktorú zmiešame s ryžou, keď bude hotová.


Potrebujeme

  • kuracie prsia 1kg
  • olej 6 PL
  • kečup 4 PL
  • horčica 2 PL
  • hlavičky cesnaku 4 ks
  • korenie na kura
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • črievko Karička 1 ČL
  • ryža

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov