Plnený zapečený baklažán

Plnený zapečený baklažán

Plnený zapečený baklažán

Tento recept nám posiela: Andrej z Úľan nad Žitavou


náročnosť: stredná
čas: 50 minút
porcie: 5

Postup

Umyté baklažány vydlabeme, posolíme, necháme postáť a vzniknutú tekutinu odstránime. Dužinu pokrájame na malé kúsky.
Cibuľu opražíme na oleji dosklovita, pridáme pomleté mäso, dužinu, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majoránku a spolu krátko popražíme. Necháme vychladnúť a zamiešame vajíčka a postrúhanú Karička tehlu. Zahustíme strúhankou a naplníme baklažány.

Upečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. Necháme mierne vychladnúť, pokrájame na rezy a môžeme podávame so zemiakmi a zeleninou.
Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • baklažán 2 kusy
  • mleté bravčové mäso 500 g
  • menšia cibuľa 1 ks
  • cesnak 2 strúčiky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • majoránka sušená
  • Karička tehla 100 g
  • strúhanka
  • rastlinný olej
  • vajíčka 2 ks

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov