Špenátové halušky

Špenátové halušky

Špenátové halušky

Tento recept nám posiela: Slávka z Kežmarku


náročnosť: stredná
čas: 30 minút
porcie: 4

Postup

Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto. Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 5-7 minút. Precedíme cez sitko a necháme odkvapkať.
V menšom hrnci zohrejeme smotanu s Karička črievkom a nivou, ochutíme soľou, vegetou a dôkladne rozmiešame, aby nám v omáčke neostali hrudky.
Uvarené halušky rozdelíme na taniere, polejeme teplou syrovou omáčkou, ozdobíme zeleninou a podávame. Dobrú chuť.


Potrebujeme

  • Ingrediencie cesto:
  • 1 balenie mrazeného špenátu (400 g)
  • 2 vajcia
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 ČL soli
  • Omáčka:
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 ks Karička črievko
  • 60 g syra Niva
  • štipka soli
  • štipka vegety

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov