Syrový nákyp

Syrový nákyp

Syrový nákyp

Tento recept nám posiela: IDA


náročnosť:
čas: 1 hodina 4 minút
porcie: 4

Postup

Rohlíky nakrájame na koliečka a zalejeme prevareným-osoleným vlažným mliekom. Zakryjeme ich, aby dobre nasiakli. Karička tehlu postrúhame a šunku nakrájame na prúžky alebo kocky. Smotanu vymiešame s trochou vody a soli, aby to bolo trochu tekuté. Vyššiu janskú misu vymažeme maslom a postupne ukladáme 1 rad rohlíkov, na to šunku, smotanu, nastrúhanú Krička tehlu. Tak, aby bola na vrchu Karička. Podľa chuti sa môžu pridať aj hríby, do smotany zamiešať pretlačený cesnak, a pod. Do trúby dáme piecť na 35 minút.
Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 10 rohlíkov
  • 20 dkg šunky alebo údenej krkovičky
  • 450 g smotany
  • 30 dkg Karička tehly
  • 7 dl mlieka
  • 2 PL masla
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov