Zapekané mäso so špargľou, rôznymi druhmi syrov a Karičkou

Zapekané mäso so špargľou, rôznymi druhmi syrov a Karičkou

Zapekané mäso so špargľou, rôznymi druhmi syrov a Karičkou

Tento recept nám posiela: Lenka zo Skalky nad Váhom


náročnosť: stredná
čas: 80 minút
porcie: 6

Postup

Očistenú špargľu predvaríme. Vhodnejšie by ju bolo pred varením prekrojiť. Mäsko posypané grilovacím korením si na panvici opekáme z obidvoch strán a vkladáme priamo na plech. Uvarenú špargľu necháme scediť.

Keď máme všetko mäsko opečené pridáme do výpeku kravské maslo, pretlačený cesnak a následne na tom krátko opečieme plátky šunky, ktoré ukladáme na mäsko.

Do výpeku ďalej pridáme hubový bujón, paradajkový pretlak a zo tri cherry paradajky. Premiešame a vložíme podusiť špargľu. Chvíľočku špargľu podusíme, je už predvarená. Poukladáme ju na mäsko so šunkou. Omáčku zatiaľ nepridávame. Ja som použila skoro všetky druhy syrov , ktoré sme mali doma, od mozzarelly, ovčieho syru, údený, neúdený, a Karička črievko. Možme použiť ešte zvyšné nakrájané paradajky.

Ako posledné to zalejeme omáčkou z výpeku. Zapekáme v rúre na 180 °C, cca 20 minút, treba to sledovať, až kým sa nespraví úžasná zlatá syrová kôrka. Ja som k tomu pripravila opekané zemiaky a zelený šalát.


Potrebujeme

  • 1 balenie špargle
  • 1 kg bravčového stehna
  • udený syr - podľa chuti
  • neudený syr - podľa chuti
  • šunka - podľa chuti
  • 1 ks Karička črievko
  • 4 strúčiky cesnaku
  • niekoľko cherry paradajok
  • 1 kocka hubového bujónu
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • grilovacie korenie - podľa chuti
  • maslo podľa chuti
  • 1 ks mozarella

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov