Bravčová panenka v slaninke a omáčka z Karičky

Bravčová panenka v slaninke a omáčka z Karičky

Bravčová panenka v slaninke a omáčka z Karičky

Tento recept nám posiela: Jana z Tovarník


náročnosť: stredná
čas: 45min
porcie: 6
bezlepkový recept: Áno

Postup

Bravčovú panenku nakrájame, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme slaninkou, opečieme, podlejeme trochou vody, podusíme asi 10 min, dolejeme smotanu, povaríme asi 10 min, vytlačíme syr Karička, povaríme znovu, pokiaľ sa syr nerozpustí. Podávame z opečenými zemiakmi posypané mletou rascou. Mäsko na tanieri ozdobíme pažítkou, dobrú chuť.


Potrebujeme

  • 6 platkov bravčovej panenky
  • 6 plátkov schwardczwalskej slaniny
  • Karička 100 g v črievku
  • 250 ml smotane na varenie
  • 600 g zemiaky
  • soľ, mletá rasca
  • korenie
  • soľ
  • na ozdobenie pažitka

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov