Bravčová sviečkovica so šampiňónmi v smotanovej omáčke

Bravčová sviečkovica so šampiňónmi v smotanovej omáčke

Bravčová sviečkovica so šampiňónmi v smotanovej omáčke

Tento recept nám posiela: Karička


náročnosť: vysoká
čas: 60 min
porcie: 4

Postup

Pokrájame sviečkovicu na 4 kusy, osolíme, okoreníme a zatiaľ odložíme. Na panvici necháme rozpustiť maslo. Kusy mäsa opražíme z oboch strán po 8 minút. Pridáme pokrájanú cibuľu a šampiňóny a pražíme 2 minúty. Polejeme bielym vínom, prikryjeme a varíme 10 minút.

Medzitým v menšej miske rozmiešame smotanu, múku a 6 trojuholníkov balenia Karička Klasik. Na chvíľu odložíme.

Z panvice vyberieme kusy bravčového mäsa. Každý kus rozkrojíme na 4-5 plátkov. Preložíme na taniere na teplé miesto. Nalejeme smotanovú zmes do panvice a za neustáleho miešania varíme, kým nezhustne. Polejeme plátky mäsa a podávame s ryžou či pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť 😉


Potrebujeme

  • 680 g bravčovej sviečkovice
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • korenie
  • 1 cibuľa
  • 250 g šampiňónov
  • 125 ml bieleho vína
  • 1 balenie Karička Klasik 125 g
  • 2 lyžice múky
  • 180 ml smotany na varenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov