Bryndzovo-syrokrémové halušky

Bryndzovo-syrokrémové halušky

Bryndzovo-syrokrémové halušky

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


náročnosť: stredná
čas: 40 minút
porcie: 6

Postup

Surové zemiaky postrúhame najemno, lyžicou odtiaľ vyberieme vodu. Pridáme vajíčka, soľ a múku a všetko spolu vymiesime na lepkavé cesto. Múku pridávame postupne, podľa potreby.

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu a keď vrie, cez haluškár do nej pretlačíme cesto. Varíme cca 10 minút na miernom ohni, aby sa neprevarili. Keď vyplávajú hore, precedíme ich a zmiešame s bryndzou a 3 Karička črievkami. Na záver opražíme slaninu a na drobno nakrájame pažítku.

Servírujeme nabratím halušiek na plytký tanier, na vrch pridáme kôpku slaninky a celé to posypeme nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť!

P.S.: Karičku pridávame z dôvodu výborného dochutenia a vďaka Karičke sú halušky jemné a vláčne aj na druhý deň.


Potrebujeme

  • Zemiaky 1 kg
  • Polohrubá múka 250 g
  • Vajíčka 2 ks
  • Soľ 1 PL
  • Bryndza 250 g
  • 3 ks Karička črievko
  • Slanina 250 g-500 g (podľa chuti)
  • Pažítka 10 stoniek

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov