Bylinkové knedličky

Bylinkové knedličky

Bylinkové knedličky

Tento recept nám posiela: Eva z Vrícka


náročnosť: nízka
čas: 30 minút
porcie: 5

Postup

Žemľu nadrobno nakrájame, zalejeme vlažným mliekom, pridáme strúhaný varený zemiak, Karička trojuholníka, bylinku (tymián/petržlenová vňať/pažítka), múku, soľ, korenie, žĺtky a strúhaný syr. Bielok vyšľaháme na sneh, jemne ho vmiešame do zmesi a formujeme z nej guľôčky, ktoré dáme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Knedličky môžeme vyvariť aj v polievke, v ktorej ich chceme podávať.


Potrebujeme

  • 1 ks suchá žemľa
  • 80 ml mlieko
  • 3 ks Karička trojuholníky
  • 1 ks uvarený zemiak
  • 40 g syr
  • 2 ks vajce
  • 1 PL polohrubá múka
  • 1 PL bylinky podľa chuti (tymián/petržlenová vňať/pažítka...)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov