Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré

Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré

Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré

Tento recept nám posiela: Michaela z Bojnej


náročnosť: stredná
čas: 75 minut
porcie: 8

Postup

Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, asi polovicu z celého zväzku stonkového zeleru, okoreníme, osolíme, ovegetujeme, opaprikujeme, pridáme 3 ks nového korenia, lyžicu dijonskej horčice, chvíľu celé opežieme a zalejeme horúcim vývarom. Takto necháme dusiť, až kým nie je mäso mäkké. Mäso vytiahneme, nehcáme vychladnúť a nakrájame na menšie kusy, vývar so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom a hodíme doň maslo, teda odkrojíme si kúsok masla a spravíme z neho v múke maslovo-múkovú hrudku a hodíme do omáčky, vytlačíme Karičku syr, necháme roztopiť, nakoniec vhodíme do omáčky mäso. Pyré si urobíme ako klasické pyré, akurát doň očistíme asi polovicu koreňového zeleru, nakrájame na drobnejšie a necháme spolu so zemiakmi variť, keď sú zemiaky hotové, zlejeme, hodíme kus masla a vymixujeme s mliekom na pyré.


Potrebujeme

  • 750 g chudej hovädzinky, ja som dala stehno
  • 2 mrkvy, petržlen
  • stonkový zeler
  • veľkú cibuľu
  • lyžicu dijonskej horčice
  • soľ, korenie, bio vegetu, červenú mletú papriku
  • kúsok kravského masla
  • hladkú múku
  • vývar
  • Karička črievko
  • Na pyré:
  • koreňový zeler
  • zemiaky
  • mlieko
  • kravské maslo

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov