Falošná sviečková z hovädziny a bravčoviny osladená brusnicami a ako obloha domáca knedľa

Falošná sviečková z hovädziny a bravčoviny osladená brusnicami a ako obloha domáca knedľa

Falošná sviečková z hovädziny a bravčoviny osladená brusnicami a ako obloha domáca knedľa

Tento recept nám posiela: Lucia z Bratislavy


náročnosť: vysoká
čas: hodinu aj pol
porcie: 8

Postup

Do veľkého hrnca si nanejeme vodu a necháme zovrieť, do vody hodíme umyté mäso, necháme chvíľu povariť a sitkom ošumíme, teda pozbierame zrazeniny z mäsa, presne tak ako z vývaru. Pridáme bobkové listy a koreniny, ktoré je dobré dať do sitka na koreniny, aby sa nám na záver dalo lepšie vytiahnuť. Osolíme, okoreníme a varíme mäso približne pol hodinku a pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu. Takto spolu povaríme a keď je mäsko hotové, vytiahneme a zakryjeme, aby nám neobschlo. A ak je hotová aj zelenina, vytiahneme koreniny a všetky bobkové listy a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. Medzitým si na oleji opražíme múku do zlatista. Hotovú zásmažku zriedime s trochou mlieka a zahustíme, pridame syr Karička a zjemníme smotanou a necháme ešte prevrieť. Nakoniec zjemníme maslom a šťavou z citróna. Mäso si nakrájame a podávame s knedľou. Nám k mäsu najviac chutia brusnice.


Potrebujeme

  • 1 kg hovädzieho mäsa
  • bravčovú panenku
  • 5 mrkiev, 1 petržlen, 1 zeler
  • polovica kalerábucelé čierne korenie (6 ks)
  • celé nové korenie (6 ks)
  • soľ, čierne mleté korenie
  • 5 ks bobkových listov
  • smotana na zahustenie
  • 8 lyžíc hladkej špaldovej múky
  • mlieko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov