Karičkové pirohy

Karičkové pirohy

Karičkové pirohy

Tento recept nám posiela: Helena z Gregoroviec


náročnosť: stredná
čas: 50 min.
porcie: 4

Postup

Do múky pridáme trošku soli a zohriate mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme pol hodiny odležať.

Očistené a nakárajané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme a rozmixujeme. Následne do nich pridáme syr Karička v črievku a zmiešame dohladka. Podľa potreby dosolíme.

Vyvaľkáme si cesto a vykrajujeme pirohy, ktoré plníme pripravenou syrovo zemiakovou plnkou. Varíme asi 5-10 min podľa hrúbky.

Uvarené pirohy polejeme rozpusteným maslom a dozdobíme petržlenovou vňaťou.


Potrebujeme

  • 500 g múky
  • 100 ml mlieka - podľa potreby aj viac
  • soľ
  • 4 zemiaky
  • Karička v črievku
  • 50 g masla
  • petržlenová vňať

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov