Krkovička prešpikovaná koreňovou zeleninou a cesnakom pečená na rozmaríne

Krkovička prešpikovaná koreňovou zeleninou a cesnakom pečená na rozmaríne

Krkovička prešpikovaná koreňovou zeleninou a cesnakom pečená na rozmaríne

Tento recept nám posiela: Michaela z Bojnej


náročnosť: vysoká
čas: 75 minut
porcie: 7

Postup

Krkovičku si očistíme, zeleninu si našúpeme a nožom si mäso riadne prešpikujeme na oboch stranách mrkvou, petrzľenom a cesnakom, aby keď ju po upečení budeme krájať, aby sme mali všade tak pekne rozmiestnenú zeleninu. 🙂 Takto celý kus mäsa nasolíme, riadne okoreníme, ovegetíme. Malý plech si dáme na oheň, pridáme asi 5 vetvičiek rozmarínu a mäso sprudka zo všetkých strán opečieme. Mäso na chvíľu vytiahneme, do výpeku pridáme deco vývaru, deco vína, mäso vložíme naspäť, zakryjeme alobalom a asi hodinu pečieme zakryté na 190 stupňov, samozrejme sledujeme, či je mäso už mäkké, ak je, odkryjeme ho a necháme zapiecť. Omáčku pripravíme:

Kus masla si dáme do hrnca, pridáme múku a spravíme zásmažku. Keď je múka opečená nalejeme mlieko, vytlačíme Karičku syr a riadne vymiešame metličkou, okoreníme, osolíme a ovegetujeme. Keď nám to začne vrieť, pridáme smotanu a nakrájaný kôpor, chvíľu povaríme a odstavíme. Podávame k plátkom mäsa s upichanými zemiakmi.


Potrebujeme

  • Na pečenú krkovičku potrebujeme: riadny kus bravčovej krkovičky
  • soľ, vegetu
  • 4 druhy korenia v mlynčeku
  • olej
  • biele víno
  • vetvičky rozmarínu
  • vývar
  • 2 mrkvy, 1 petržlen,
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Na omáčku: 2 lyžice špaldovej hladkej múky
  • asi 750 ml mlieka
  • šľahačkovú smotanu
  • kôpor
  • kus masla
  • 2 črievka Karičky

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov