Kuracie soté na smotane s kari a ananásom

Kuracie soté na smotane s kari a ananásom

Kuracie soté na smotane s kari a ananásom

Tento recept nám posiela: Andrea z Považskej Bystrice


náročnosť: stredná

Postup

Na oleji si opražíme cibuľu. Pridáme osolené a okorenené kuracie prsia, nakrájané na kocky, opražíme do biela, podlejeme vodou a šťavou z ananásu. Necháme dusiť. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme tavený syr, ja väčšinou dávam 1 celú rolku, resp. 2-3 trojuholníky Karičky. Premiešame a pridáme konzervu ananásu, ja väčšinou ananás ešte prekrajujem na polky, je to tak chutnejšie. Podusíme asi ešte 10 minút. Pripravíme si smotanu na šľahanie, do nej pridáme 1-2 kávové lyžičky hladkej múky na zahustenie a vlejeme k mäsku. Nakoniec pridáme 1 kávovú lyžičku kari. Pomiešame, ochutnáme a podľa potreby zahustíme ešte múkou alebo naopak rozriedime mliekom a dosolíme podľa chuti. Dobrú chuť.


Potrebujeme

  • kuracie prsia
  • smotana na šľahanie
  • konzerva ananásu
  • cibuľa
  • kari korenie
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • olej
  • Karička tavený syr
  • hladká múka

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov