Mexický gulášik s domácou špaldovou knedľou

Mexický gulášik s domácou špaldovou knedľou

Mexický gulášik s domácou špaldovou knedľou

Tento recept nám posiela: Margita z Bojnej


náročnosť: stredná
čas: 75 minut
porcie: 10

Postup

Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, ovegetujeme a opekáme, až kým sa nám mäsko nezatiahne. Zalejeme ho vínom a lečom, pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom alebo vodou a necháme variť, až kým nie je bravčovina hotová. Keď je mäso hotové hodíme do omáčky hrášok a varíme 3 minútky. Nakoniec si zarobíme z vody a múky zátrepku a omáčku zahustíme. Podávame s knedľou a na koniec posypeme striúhaným syrom Karička.


Potrebujeme

  • 750 g bravčového stehna, nevadí ak bude aj troška mastnejšie
  • cibuľu
  • olej
  • deco červeného vína
  • malý pohár najlepšie domáceho leča
  • malá miska mrazeného hrášku
  • soľ, korenie
  • vegeta
  • mletá červená paprika
  • tri lyžice hl. špaldovej múky
  • tvrdý syr Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov