Pečená hus s Karičkovým dressingom

Pečená hus s Karičkovým dressingom

Pečená hus s Karičkovým dressingom

Tento recept nám posiela: Peter zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 240
porcie: 6
bezlepkový recept: Áno

Postup

Hus dôkladne umyjeme, osušíme a natrieme zmesou soli a tymiánu, ktorú vmasírujeme do husi z oboch strán. Takto natretú necháme cca 12 hod odstáť, najlepšie cez noc. Potom hus vložíme do suchého pekáča, zakryjeme vekom a pečieme pozvoľna aj 4 hodiny na cca 120 °C, kým sa neupečie do chrumkava. Počas pečenia ju nepodlievame. Poslednú polhodinku ju môžeme dopekať bez veka.
Z výpeku si pripravíme omáčku tak, že ho vymiešame s kyslou smotanou, Karička črievkom a slivkovým lekvárom. Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 1 hus
  • soľ
  • tymián
  • 1 téglik kyslá smotana
  • 1 Karička črievko
  • výpek
  • slivkový lekvár podľa potreby

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov